Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/7/2/b/ungvuxen.se/httpd.www/wp-content/plugins/gallery-by-supsystic/vendor/Rsc/Menu/Page.php on line 228 UNG VUXEN – Ung Vuxen
Ung Vuxen

I Ung Vuxen-bloggen får ni följa med behind the scenes på Ung Vuxen med grundarna Malin Heintz och Johanna Bornemyr. Utöver arbetet med Ung Vuxen är Malin sjuksköterska och jobbar inom specialistpsykiatrin och Johanna jobbar med HR. Vi är båda födda 88 och vi bor båda i Göteborg. Denna blogg kommer att innehålla en massa tips för hur du kan förhålla dig till dagens prestationsinriktade samhälle. Du får tips från coola förebilder som delar med sig av sina storys om prestationshetsen och deras bästa må-bra-tips. Följer du bloggen kommer du inte att missa vår egen podd som kommer ut varannan vecka på måndagar där vi gästas av coola förebilder. 

Sist men inte minst ska du självklart få följa vår egen resa i vårt mående samt Ung Vuxens resa, vad händer behind the scenes? 

XOXO Malin och Johanna

vardag dt

Intervju

Posted on Leave a commentPosted in Ung Vuxen

Tänk dig att du blir intervjuad. Vad skulle du svara på följande frågor?: Vad är det viktigaste i ditt liv just nu? Vad är det som gör detta till det viktigaste i ditt liv just nu? Vilka fem positiva egenskaper beskriver dig bäst som person? Vad gör dig glad? Vad gör dig ledsen? Vilka mål har du i livet? Vilka tre personer betyder mest för dig? Varför då?

personlig utveckling dt

Undvik ordet dålig

Posted on Leave a commentPosted in Ung Vuxen

När du pratar om dig själv och dina egenskaper, undvik order dålig. Använd istället ”jag är mindre bra på att ….”Det är svårt att vända ordet dålig till bra, det är ett stort glapp däremellan, det är mycket lättare att ändra ”mindre bra” till bra. Utnyttja tankens kraft. Du blir vad du tänker att du är.

Drömjobbet

Posted on Leave a commentPosted in Ung Vuxen

Hur kommer du ett steg närmare ditt drömjobb? Punkt ett- har du rätt utbildning? Punkt två och framåt- vad har du för praktiska saker att göra? Vad kan du göra på ditt nuvarande jobb? Gör en enmånadsplan för vad du ska göra, gör en halvårsplan för vad du ska göra, gör en ettårsplan för vad du ska göra, gör en femårsplan för vad du ska göra och beskriv hur ditt arbetsliv ska se ut om tio år. Hur ser ditt drömjobb ut? Hur känner du dig när du har nått din dröm?

vardag dt

Rasta hunden

Posted on Leave a commentPosted in Ung Vuxen

Gör en god gärning för någon annan! Att göra en god gärning för någon kommer att göra gott i själen. Visst är det lättare att tycka om människor som är goda? Då kanske du också har lättare att tycka om dig själv om du gör något snällt? Hjälp en vän att rasta hunden eller bli fadder åt ett barn i ett utvecklingsland. Gör något som känns meningsfullt för dig.